Author Topic: Top box mount question  (Read 2997 times)

Offline Andrew_02ST

  • Newbie
  • *
  • Posts: 37
  • Thanked: 5 times
Top box mount question
« on: September 14, 2015, 10:09:49 AM »
Hi all, I've found a good top box for a good price ($65 52L), however to get any sort of mounting plate (OEM or not) is going to cost triple to cost of the box.. Question is can you mount a top box to the grab rails by some measure?
Andrew
2002 Honda ST1100
 :wht11
 

Online StinkyPete

  • Defected to a BMW
  • NR2016 Group
  • UNBELIEVABLE "5000 Posts" Member
  • *
  • Posts: 6056
  • Thanked: 2412 times
  • Blackwood, SA
Re: Top box mount question
« Reply #1 on: September 14, 2015, 10:18:17 AM »
Hi all, I've found a good top box for a good price ($65 52L), however to get any sort of mounting plate (OEM or not) is going to cost triple to cost of the box.. Question is can you mount a top box to the grab rails by some measure?

Andrew, Atoyot is wrecking a ST1300 at the moment.  Send his a PM to see if he still has the mounting plate.
IBA #59146    FarRider #834    OzLapper 2012 & 2019

Yamaha XS650  (The Black Wobbler)
Yamaha XJR1300 (Rocket Ship)
Honda ST1300 (Beautiful Bike)
BMW R1200RT (Technically Perfect)
 
The following users thanked this post: Andrew_02ST

Offline Andrew_02ST

  • Newbie
  • *
  • Posts: 37
  • Thanked: 5 times
Re: Top box mount question
« Reply #2 on: September 14, 2015, 10:21:10 AM »
Thanks, message sent.
Andrew
2002 Honda ST1100
 :wht11
 

Offline Andrew_02ST

  • Newbie
  • *
  • Posts: 37
  • Thanked: 5 times
Re: Top box mount question
« Reply #3 on: September 14, 2015, 10:41:17 AM »
No luck unfortunately.
Andrew
2002 Honda ST1100
 :wht11
 

Offline Biggles

  • NatRally 2018 - Mackay
  • "Top Dog" 10000 club
  • *
  • Posts: 13559
  • Thanked: 1973 times
  • Bridgeman Downs, Brisbane
Re: Top box mount question
« Reply #4 on: September 14, 2015, 01:14:20 PM »
No luck unfortunately.

Try other wreckers.

There's no ready way to attach it to the grab rails.  You could remove the grab rails and manufacture something to use their attach points, but if you're doing that you might as well use the existing attach points and save your pillion seat, which is illegal without grab rails.
For the modern man who lives in the city, riding a bike might be one of the only ways to escape the humdrum monotony. To take off and ride. To be both at one with nature and one with the bike. To feel masculine. Adam Piggott

OzSTOC #16  STOC #6135  FarR #509  IBA #54927
 

Offline alans1100

  • 1999 ST1100A
  • UNBELIEVABLE "5000 Posts" Member
  • ****
  • Posts: 6250
  • Thanked: 1160 times
  • Alan, Peterborough, SA
Re: Top box mount question
« Reply #5 on: September 14, 2015, 01:53:16 PM »
The OEM rack mounts to the top of the grab rails. There's four bolts that attach the rear of the rails behind the seat and they are covered by a little lift out bit of plastic. The OEM kit supplies the longer bolts and spacers so the rack and its mounting plate sit just above the grab rails. I got mine from David Silver Spares but the rack is no longer available.

If you can get the longer bolts and something to use as spacers (plus washers etc.) you might be able to make up a plate and attach the top case that way.


« Last Edit: September 14, 2015, 09:50:37 PM by alans1100 »
1999 :bl11  2004 :13Candy

FarRider #921- BR15, BR17, CR1

 

Offline Totgas

  • Legendary Member
  • *****
  • Posts: 756
  • Thanked: 83 times
  • Everything is improved with "Flashing lights"
Re: Top box mount question
« Reply #6 on: September 14, 2015, 09:19:07 PM »
Is it a Honda topbox or some other brand - your post doesn't really specify.
I ask because each brand has a different mount.
A.
I acknowledge hardworking Australians not matter who they are or where they come from. All those who have contributed to this wonderful country deserve an equal share of gratitude for their contributions. To single any group of individuals out for special homage only denigrates the rest of us.
 

Offline pault

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 441
  • Thanked: 33 times
  • ST
Re: Top box mount question
« Reply #7 on: September 15, 2015, 04:51:29 PM »
I have a rack here for 1100, custom made by previous owner, heavy thing, I'll get pics organised
 

Offline pault

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 441
  • Thanked: 33 times
  • ST
Re: Top box mount question
« Reply #8 on: September 15, 2015, 06:08:38 PM »
1100 rack pic.
replaces hand grips to use their mounts. i have the bolts somewhere. Obviously sits over tail cowl. Just sat it on frame for pic
 

Offline Andrew_02ST

  • Newbie
  • *
  • Posts: 37
  • Thanked: 5 times
Re: Top box mount question
« Reply #9 on: September 15, 2015, 07:09:34 PM »
This is the one, no details about mounting, when I asked the question the seller said I'd just need a rack of sorts.. Perhaps I'll just get it and see what the go is.

Sent from my SM-G900I using Tapatalk

Andrew
2002 Honda ST1100
 :wht11
 

Offline Andrew_02ST

  • Newbie
  • *
  • Posts: 37
  • Thanked: 5 times
Re: Top box mount question
« Reply #10 on: September 15, 2015, 07:20:20 PM »
Here's a mounting kit from a similar one, I'm guessing I'd still need a rack to mount the mounting kit to?

Sent from my SM-G900I using Tapatalk

Andrew
2002 Honda ST1100
 :wht11
 

Offline alans1100

  • 1999 ST1100A
  • UNBELIEVABLE "5000 Posts" Member
  • ****
  • Posts: 6250
  • Thanked: 1160 times
  • Alan, Peterborough, SA
Re: Top box mount question
« Reply #11 on: September 15, 2015, 08:14:50 PM »
That's looks the same as my new Third Gear top case mounting plate which I secured to my OEM rack



I'm sure that if you could find longer bolts and maybe something for spacers you could mount on top of the grab rail. If you look at the grab rail under the top case you can see where the spacers are for the bolts that came with the OEM rack. Even my OEM rack came with a mounting plate.


« Last Edit: May 22, 2019, 02:13:58 PM by alans1100 »
1999 :bl11  2004 :13Candy

FarRider #921- BR15, BR17, CR1

 
The following users thanked this post: Andrew_02ST

Offline pault

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 441
  • Thanked: 33 times
  • ST
Re: Top box mount question
« Reply #12 on: September 21, 2015, 09:42:34 AM »
this rack uses grab rail mounts, i have the bolts and spacers. made from 25mm square tube, neatly bent.